Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز، نشست هم‌اندیشی و صمیمانه بانوان همکار سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی با محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در سالن ۹ دی برگزار شد.

طهرانچی در این نشست با بیان اینکه کشور امروز در حال سپری کردن شرایط ویژه‌ای است، گفت: به دلیل مجموعه‌ای از ناکارآمدی‌هایی که در گذشته صورت گرفت و براساس آن؛ مسئولان فکر کردند باید دنیا را دوباره بیازمایند و به دشمن اعتماد کنیم، امروز شرایط سختی برای کشور فراهم شده و اقتصاد دچار چالش شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه در حال یک تجربه بزرگ مردم‌‎سالاری دینی در کشور هستیم، اظهار کرد: امروز از جانب مقام معظم رهبری یک مردم‌سالاری دینی حاکم شده که حائز اهمیت است و بر اساس آن مردم می‌توانند انتخاب‌های خود را داشته باشند. ایران امروز بیش از ۴۰ سال است که در کانون توجه دنیا قرار گرفته و مسیری انتخاب کرده که ویژگی‌های بارزی داشته و با سیاست‌های اتخاذ شده نه به افغانستان تبدیل شده و نه به عراق و بین این دو کشور، سربلند و محکم حرکت می‌کند.

وی افزود: امروز وقتی به منطقه نگاه می‌کنیم، می‌بینیم که جنگ به سادگی تبدیل به یکی از مسائل مهم کشورها شده و حتی در اروپا که مدعی پیشرفت و تمدن بود، جنگ در جریان است. این امر نشان می‌دهد اگر به میزان کافی قوی و پایدار نباشیم، به راحتی مورد هجمه قرار می‌گیریم.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه دشمن تلاش کرده با ایران جنگ نرم را پیش ببرد، گفت: زمانی که دشمن فهمید نمی‌تواند جنگ سخت را در کشور پیش ببرد، به این نتیجه رسید که با جنگ نرم به اهداف خود دست یابد. جنگ نرم دو بال دارد که اقتصاد و فرهنگ است. دشمن سعی کرد از این دو بال برای هجمه به مردم استفاده کرده و به قول خودشان ریشه مردم را خشک کنند، اما خداوند را شاکریم آنچه فکر می‌کردند، اتفاق نیفتاد و خودشان از چرخه سیاست محو شدند.

 طهرانچی با اشاره به اهمیت جایگاه زن و مرد در اجتماع و خانواده، تصریح کرد: در این زمینه نکته مهمی وجود دارد و آن این است که در خلقت الهی زن و مرد زوج هستند و یکسان نبوده و مساوی نیستند. زنان تفاوت‌ها و قابلیت‌هایی دارند که لازم است در چارچوب‌گذاری مسائل اجتماعی و خانوادگی، به این تفاوت‌ها و قابلیت‌ها توجه شود. البته این تفاوت‌ها و قابلیت‌ها نشانه ضعف یا برتری نیست. 

وی با تأکید بر اهمیت زوجیت در نظام خلقت، گفت: این موضوع  مهم است و نشان می‌دهد که اگر زوج با هم همراه نشود، کمال حاصل نمی‌شود.

عضو هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی با گرامیداشت روز عفاف و حجاب، اظهار داشت: در فرهنگ‌های متفاوت برای شناخت زن و مرد، درک تفاوت‌ها و قابلیت‌های آنها، نگاه‌های بسیار وجود دارد که به چیستی و چرایی در نگاه انسان برمی‌گردد. زبان حلقه تفکر و نگاه است و از اهمیت زیادی برخوردار است. ما در کشوری زندگی می‌کنیم که در زبان ما - حداقل پس از فارسی دُری که وارد زبان معاصر شدیم - تفاوتی در زن و مرد وجود ندارد. در زبان‌های دیگر ضمیر و صفت و... در مورد زن و مرد تفاوت دارد؛ یعنی نگاه در بیرون از این سرزمین مبتنی بر تفاوت بین زن و مرد است و از دل این تفاوت، فمینیسم ظهور و بروز کرد.

فرهنگ اسلام برای زن ارزش والایی قائل است 

 طهرانچی با بیان اینکه فرهنگ اسلام برای مقام زن ارزش والایی قائل است، گفت: در این فرهنگ، اساساً حقوق زن و مرد درون خانواده دیده شده، برای آنها قواعد گذاشته شده و به جایگاه و شأن زن توجه ویژه شده است. این یک نگاه متعالی است. این در حالی است که در غرب نگاه به زن یک نگاه کالایی است و بی‌حجابی و برهنگی بزرگ‌ترین توهین به شخصیت زن است. در نگاه غرب به زن، تحقیر نهفته است اما در نگاه اسلامی زنان با تفاوت‌ها و قابلیت‌هایی که دارند، دوشادوش مردان در صحنه اجتماع حضور دارند. این موضوع در نگاه تاریخی کشور ما نیز وجود دارد. در این مورد نوع پوشش نیز بسیار مهم است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: اگر بخواهیم زن و مرد را با قابلیت‌ها و تفاوت‌هایشان درک کنیم، باید آنها را از سه جنبه «به ما هو»، «نقش‌آفرینی زن و مرد در خانواده» و «نقش‌آفرینی زن و مرد در اجتماع» بررسی کنیم. در این زمینه لازم است به تفاوت‌های روحی و فیزیولوژی و عاطفی زنان و مردان توجه داشته باشیم و مشاغل اداری را بر این اساس تعریف کنیم. اعتقاد داریم که زنان صرفاً برای امرار معاش وارد اجتماع نمی‌شوند؛ البته این معنی عدم دریافت حقوق و دستمزد نیست بلکه منظور این است که زن برای کمال اجتماع، وارد عرصه جامعه می‌شود چون در عرصه تربیت اجتماعی بخشی از تربیت، تربیت زنانه است. در این زمینه بعضی از خدمات به مردم از جنس محبت و روحیه مادری زن است؛ مانند پرستاری که این شغل‌ها بسیار مهم هستند. در این بین به این نکته بسیار حائز اهمیت است که جامعه را نمی‌توان بدون حضور زنان اداره کرد. 

طهرانچی با بیان اینکه طبق قاعده زوجیت در اجتماع مشاغلی وجود دارد که جز به حضور زن، کمال نمی‌یابد، گفت: مقام معظم رهبری در این زمینه می‌فرمایند «رشته‌های تحصیلی و مشاغل ناسازگار با طبیعت زنان به آنان تحمیل نشود.»  حضور زن در اجتماع بسیار لازم است و اسلام برای صیانت از حضور زن تدابیری دارد. در این بین، مهم است که توجه داشته باشیم که اصل در تساوی حضور زن و مرد در اجتماع نیست. زنان باید برای کمال اجتماع در جامعه حضور یابند و نه صرفاً به عنوان یک عنصر کار. 

وی با بیان اینکه مشاغل و نظام اداری در نهایت کمال نیست، گفت: ما در این زمینه گرفتار نظام غرب هستیم که از بلژیک و فرانسه وارد ایران شده است. این سیستم اداری که از غرب تحمیل شده، حقوق زن و مرد را مناسب تعریف نکرده است. یکی از مشکلات ما با غرب، نظام مردسالاری غرب است. درواقع فمینیسم به عنوان یک نهضت اعتراضی ظهور کرد. غرب به حدی زن‌ستیز بود و زنان را تحقیر می‌کرد که زنان غرب برای تغییر این نگاه، به پا خاستند.

دانشگاه آزاد اسلامی به حضور بانوان در پست‌های مدیریتی اعتماد کرد

 طهرانچی با بیان اینکه باید در دانشگاه به عنوان یک نهضت الگو، یک کار مدون علمی و انسان‌شناسانه انجام دهیم، تصریح کرد: باید برای حل این مسائل اقدامات لازم صورت گیرد. ما در دانشگاه آزاد اسلامی طی سه سال گذشته به حضور بانوان اعتماد کردیم و امروز با افتخار بسیاری از رؤسای واحدها و مراکز و مدیران سازمان مرکزی از بانوان هستند.ما نیازمند یک بازآرایی سازمانی هستیم تا جایگاه، تفاوت‌ها و قابلیت‌های بانوان دیده شود. 

وی با اشاره به راه‌اندازی سازمان تربیت اسلامی کودک در دانشگاه آزاد اسلامی گفت: مهدهای کودک مهم هستند چرا که محل تربیت کودکان این مرز و بوم است. در این زمینه اقداماتی صورت گرفته که از ابتدای سال تحصیلی، سازمان تربیت اسلامی کودک در سازمان مرکزی و واحدها راه‌اندازی شود.

 طهرانچی در پایان تأکید کرد: برای اینکه دانشگاه آزاد اسلامی پرفروغ، محکم و استوار حرکت کند، یک مسیر انتخاب شده و آن مسیر، تحول است. اگر سازمان‌ها نتوانند در مقابل تحولات اجتماعی و فناورانه پاسخ مناسب داشته باشند، محکوم به زوال و نابودی هستند. ما در این زمینه راه محکمی انتخاب کرده‌ایم.

در ادامه این  نشست، داریوش جاوید معاون توسعه و مدیریت منابع دانشگاه آزاد اسلامی به ارائه مطالب و موضوعاتی درخصوص طرح دغدغه‌ها و مطالبات بانوان سازمان مرکزی پرداخت و تأکید کرد: دانشگاه آزاد اسلامی بحمدالله با وجود مسئله کرونا، کاهش هرم جمعیت جوان در کشور، افزایش تعداد مراکز آموزش عالی و... توانسته مسیر خود را با موفقیت به پیش ببرد. 

همچنین عاصمه قاسمی مشاور ریاست دانشگاه در امور زنان و خانواده با تأکید بر اهمیت نقش و جایگاه زنان در جامعه امروز، گفت: نقش زنان در جامعه، نقشی بی‌بدیل و غیر قابل انکار است و پیشرفت کشور مدیون تلاش تمام زنان و مردان این مرز و بوم است. در دانشگاه آزاد اسلامی نیز بانوان در دهه‌های گذشته و در حرکت جدید دانشگاه به عنوان گام دوم، دوشادوش آقایان برای توسعه این دانشگاه تلاش می‌کنند.البته نقش زنان به دلیل نقش‌های مضاعفی که در خانواده نیز برعهده دارند، قابل توجه تر است و باید به آن توجه ویژه داشت.

لازم به ذکر است، امید طیاری مدیرکل امور اداری و منابع انسانی و امیرعباس لشگری رئیس مرکز ورزش و تربیت‌بدنی دانشگاه آزاد اسلامی  در این نشست حضور داشتند.

انتهای پیام/

زهرا سلیمانی کد خبر: 1147477 برچسب‌ها دانشگاه آزاد اسلامی محمدمهدی طهرانچی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: دانشگاه آزاد اسلامی محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی تفاوت ها و قابلیت تفاوت ها و قابلیت ها سازمان مرکزی زن و مرد حضور زن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۷۷۶۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه اندازی پایگاه هوشمند سرای بازی کودک در مساجد

به گزارش خبرنگار مهر، «رشدآوند» عنوان رویدادی ملی برای جمع‌آوری، ارزیابی و معرفی ایده‌های مرتبط با تقویت تعامل خانواده، مسجد و مدرسه بود که سال گذشته به همت خانه فناوری‌های فرهنگی وابسته به دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان برگزار شد و ایده سوده برزویی جز پنج ایده برتر این رویداد انتخاب شد.

وی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر در این باره اظهار کرد: در حال حاضر با وجود قیمت و هزینه ریالی زیادی که خانواده‌های ایرانی بدون پشتوانه علمی و روانشناختی و گاهاً به صورت افراطی و بی رویه جهت خرید اسباب بازی برای کودک خود در سنین متفاوت متحمل می‌شوند، مکانی جهت مبادله اسباب بازی‌ها پس از گذار کودک از سن متناسب با آن و به نسبت رشد سنی و ذهنی و روانی کودک وجود ندارد و پس از عدم احساس نیاز به آن اسباب بازی و عملاً غیر قابل استفاده شدن و مازاد شدن آن برای کودک، این اسباب بازی‌ها معمولاً تبدیل به زباله شده در حالیکه می‌توان از آنها برای کودکان دیگر در سنین متناسب، با یک برنامه ریزی مدون و گردش حرفه‌ای و نظام مند و هوشمند در قالب «بانک اسباب بازی» استفاده کرد.

وی افزود: پیشنهاد می‌شود در هر محله حداقل یک پایگاه هوشمند و تخصصی «سرای اسباب بازی و بازی کودک» در یکی از مساجد تأسیس و خدمات تخصصی را با رویکرد ارتقای استعداد شهری و فرهنگ سازی در خصوص شناخت و پرورش استعدادهای کودکان از ابتدا و بهره گیری از این پتانسیل قوی سرمایه انسانی و اجتماعی شهری در نوسازی، بهسازی و بازآفرینی شهری؛ در این خصوص به صورت رایگان به کودکان ساکن همان محله با ایجاد بانک اطلاعاتی هوشمند از ابتدای مراجعه کودکان و به روز رسانی در هر بار مراجعه و به صورت مسجد محور ارائه دهد.

برگزیده رویداد ملی «رشدآوند» تصریح کرد: بدین ترتیب قادر خواهیم بود نسبت به نهادینه سازی فرهنگ آموزش شهری بوسیله بازی تحت نظارت کامل یک روانشناس کودک از طریق و با متد بازی درمانی از سنین پایین دوران کودکی بی توجه به طبقه اجتماعی و بضاعت مالی خانواده‌ها برای تمامی ساکنین محله اقدام نمائیم.

وی گفت: در این پایگاه‌های هوشمند و تخصصی تست‌های سنجش هوش IQ و EQ و همچنین شناسایی و پرورش استعدادهای برتر کودک به روش بازی و تحلیل روانی و شخصیتی در حین بازی و هدایت به گرایش‌های تخصصی جهت پرورش استعداد خاص انجام می‌شود.

برزویی اذعان داشت: بازکردن گره‌ها و مشکلات روانی و شخصیتی کودک با وسایل بازی و اسباب بازی، آموزش متد بازی درمانی به والدین برای کار در منزل، پیاده سازی متدهای متفاوت بازی درمانی بر اساس استعدادهای شناسایی شده در کودکان به منظور غنی سازی اوقات فراغت، ارتقای سطح سلامت روانی کودک، تخلیه بار منفی و سنگین ذهنی و فکری کودک از دیگر فعالیت‌های این پایگاه‌های هوشمند و تخصصی خواهد بود که با پرورش استعداد و قدرت ذهنی کودک و جهت دهی مناسب با پوشش کامل و منظم کودکان و با سرمایه گذاری مدون و غنی که از سنین ابتدایی کودک می‌توان به بازآفرینی شهری خلاق با جدیدترین متد جهانی با رویکرد حرکت به سمت شهر دوستدار کودک به صورت مسجد محور، حرکت نمود.

وی با اعتقاد به آموختن کودکان در جامعه و فضای شهری و نه صرفاً در مدرسه، گفت: شکل دادن در راستای بهینه سازی بازآفرینی شهری از طریق حرکت‌های کوچک و گشودن راه برای خلاقیت کودکان، لزوم دیدن شهر از نگاه تیزبین کودکان محلی، توسعه طراحی شهری از طریق پروژه‌های مشارکتی با کودکان و آشنا کردن سیاست ملّی و محلی با لزوم توجه به نیازهای کودکان در این پایگاه هوشمند و تخصصی سرای اسباب بازی و بازی کودک انجام خواهد شد.

برگزیده رویداد ملی «رشدآوند» تصریح کرد: تمامی موارد بالا در بانک جامع اطلاعاتی پایگاه که به صورت هوشمند بعد از هر بار مراجعه کودک به روز رسانی، ذخیره و به هر کودک یک کارت هوشمند حاوی اطلاعات اختصاصی خودش به نام «کارت اسباب بازی و بازی کودک» شبیه کارت هوشمند ملّی اختصاص می‌یابد که در واقع شناسنامه استعدادیابی و پرورش استعداد و قدرت ذهنی و شخصیتی و مهارتی کودک به ویژه با تخلیه کودک از طریق متد بازی درمانی و حفظ سلامت روانی کودک است که در هر بار مراجعه می‌بایست ارائه شود.

وی گفت: این سرای اسباب بازی و بازی کودک تحت پوشش شهرداری، قابلیت پذیرش کتب و جزوات آموزشی، داستانی، نقاشی و انواع اسباب بازی‌های کودک اهدا شده توسط شهروندان محله را داشته و با گزینش و متناسب با سنین و شناخت بازی درمان از کودکان، اسباب بازی‌های اهدایی در دسترس همه اعضا قرار می‌گیرد و به این صورت در منابع مالی خرید وسایل بازی کودک صرفه جویی می‌شود و با مدیریت منظم پس از گذشت دوره تجویزی توسط بازی درمانگر مجدداً پس آورده خواهد شد و اسباب بازی‌های جدید متناسب با سنجش جدید بازی درمانگر کودک به صورت امانی اهدا خواهد شد و امکان پرسش و پاسخ والدین از طریق ایمیل و پیامک با روانشناس بازی درمانگر در ساعات خارج از کلاس نیز فراهم می‌باشد.

برزویی تصریح کرد: از دیگر مزایای طرح مذکور، مسجد محورکردن آموزش شهروندی از سنین خردسالی است و مسجد صرفاً مکانی برای برگزاری مراسم دینی و عزاداری نیست. جزئی از زندگی روزمره مردم می‌شود و این موضوع از طفولیت برای شهروندان به صورت اجرایی جا می‌افتد. و در نهایت منجر به تقویت تعامل خانواده‌ها با مسجد و مدرسه می‌شود و موجب رونق بخشیدن به حضور نسل جوان در مساجد و نمازهای جماعت نیز خواهد شد.

وی گفت: تمامی خدمات مذکور به صورت رایگان و با رویکرد ارتقای فرهنگ اسلامی ایرانی و «مهندسی فرهنگی شهر» وحرکت به سمت «شهر نشاط» و «شهر آموزش دهنده»، «شهر خلاق» و «شهر دوستدار کودک» و «محله مسجد محور» در متن زیست پذیری شهری بالا در راستای جلوگیری از ایجاد «شهر دوگانه» و «قطبیت شهری» در دسترس پذیری امکانات محله‌ای ارائه می‌شوند. انجام این طرح برای کلیه ۳۷۴ محلات تهران در سطح مناطق ۲۲ گانه شهر تهران پیشنهاد می‌شود.

برگزیده رویداد ملی «رشدآوند» در پایان گفت: بسیار خرسندم که در رویداد ملّی «رشدآوند» که با موضوع محوری تقویت تعامل خانواده‌ها با مسجد و مدرسه موجب رونق بخشیدن به حضور نسل جوان در مساجد و نمازهای جماعت می‌شود، شرکت نموده‌ام و در همین راستا به دبیرخانه رویداد پیشنهاد می‌کنم که بانک اطلاعاتی هوشمندی از برگزیدگان و فعالان ایده پرداز رویداد تهیه وجهت تقویت اثربخشی رویداد نسبت به برقراری ارتباط مستمر علمی و حرفه‌ای با این عزیزان اهتمام ورزد.

کد خبر 6090956

دیگر خبرها

  • تلألو اردوی جهادی در روستای «زاری» اسفراین + فیلم و عکس
  • فیلم و عکس | تلألو اردوی جهادی در روستای «زاری» اسفراین
  • راه اندازی پایگاه هوشمند سرای بازی کودک در مساجد
  • راه‌اندازی دانشگاه آزاد اسلامی در رشتخوار ضروری است
  • رئیس دانشگاه آزاد اسلامی مهمان «بی واسطه» شد +فیلم
  • راه اندازی بخش «آنژیوگرافی» برای نخستین بار در منطقه آزاد اروند
  • برگزاری کنگره شهدای دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران در روز دهم خرداد
  • بررسی سیر تحول هنرهای قرآنی/ اهمیت نگاه میراث فرهنگی به هنر قرآنی
  • کنگره شهدای دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران برگزار می‌شود
  • راه‌اندازی بخش «آنژیوگرافی» در منطقه آزاد اروند